Projektni prijedlog FERTIMANURE

Inovativni načini oporavka nutrijenata iz sekundarnih resursa – proizvodnja gnojiva s visokom dodanom vrijednošću iz životinjskog stajnjaka

Projekt FERTIMANURE nastoji kreirati inovativni model kružnog gospodarstva kojim bi se podržao ruralni razvoj u poljoprivrednom sektoru kroz stvaranje sinergija i umrežavanje poljoprivrednika i drugih agro-industrijskih sektora.

Ciljana rješenja na kojima se temelji pristup FERTIMANURE kružnog gospodarstva uključuju:

  • Nove poljoprivredne aktivnosti pridonose novim poslovnim mogućnostima na sadašnjem tržištu gnojiva

  • Kvalitetno definirana i standardizirana gnojiva koja će prevladati varijabilnost te postići konzistentnost u izvedbi

  • Diversificirati izvore hranjivih tvari za proizvodnju bio-gnojiva

  • Nove tržišne mogućnosti za tehnološke tvrtke koje kreiraju nove učinkovite tehnologije za oporavak hranjivih tvari

  • Alternativni i sekundarni izvori hranjivih tvari će dugoročno osigurati sigurnost hrane i održivu poljoprivrednu proizvodnju.

 

Glavni cilj projekta FERTIMANURE je razviti, integrirati, testirati i vrednovati inovativne strategije upravljanja hranjivim tvarima kako bi se djelotvorno obnovili mineralni nutrijenti i drugi relevantni proizvodi s agronomskom vrijednošću (organski dodaci i biostimulanti) iz životinjskog stajnjaka te kako bi se u konačnici razvila pouzdana i sigurna gnojiva koja se mogu natjecati na europskom tržištu gnojiva.

Projekt okuplja 22 partnera iz EU (21) i Južne Amerike (1 – Argentina) koji pripadaju akademskoj zajednici, istraživačkim institucijama, industriji gnojiva i razvoja novih tehnologija, poljoprivrednom i poduzetničkom sektoru te klasterima.

DEEL DIT BERICHT:

Nedavni projekti