Novosti

Koraci i dokumentacija za otvaranje OPG-a

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) prema Zakonu o OPG -u  je organizacijski oblik gospodarskog subjekta  poljoprivrednika fizičke osobe koji radi stvaranja dohotka samostalno i trajno obavlja djelatnost poljoprivrede i s njom povezane dopunske djelatnosti, a temelji se na korištenju vlastitih i/ili unajmljenih proizvodnih resursa te na radu, znanju i vještinama članova obitelji. 

Pročitajte više

Pravni oblici poljoprivrednog gospodarstva

Postoje različite mogućnosti poslovanja poljoprivrednog gospodarstva sa organizacijskog stajališta. Svako od njih teži dobro uspostavljenoj organizaciji kako bi se postigao uspjeh. Kada govorimo o osnivanju poljoprivrednog gospodarstva važno je naglasiti kako ono može biti registrirano i u ostalim pravnim oblicima, a to znači da možete registrirati i obrt za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, trgovačko društvo ili zadrugu. 

Pročitajte više

Obavijest o normalnom i redovnom funkcioniranju poslovanja

Zbog aktualne situacije uzrokovane pojavom COVID-19 (korona) virusom, želim obavijestiti sve naše klijente, kao i poslovne partnere kako će se naše poslovanje nastaviti odvijati nesmetano unatoč novim okolnostima, te da smo osigurali sve uvjete za uspješno obavljanje svih poslovnih funkcija.

Pročitajte više