Novosti

Sea2Land - Proizvodnja gnojiva na biološkoj osnovi iz ribljeg otpada

Projekt okuplja vodeće stručnjake u području zatvaranja ciklusa hranjiva koji imaju bogato iskustvo iz brojnih prethodnih nacionalnih i europskih projekata. Projektni konzorcij sastoji se od 26 partnera iz 1 zemalja EU-e, uključujući pritom istraživačke institute i sveučilišta, farmerske skupine, agro-poslovne stručnjake i EU nevladine organizacije koje promiču kružno gospodarstvo. 

Pročitajte više

Koraci i dokumentacija za otvaranje OPG-a

Obiteljsko poljoprivreno gospodarstvo prema Zakonu o OPG-u je organizacijski oblik gospodarskog subjekta poljoprivrednika fizičke osobe koja radi stvaranja dohotka samostlano ili trajno obavlja djelatnost poljoprivrede i s njom povezane dopunske djelatnosti, a temelji se na korištenju vlastitih i/ili unajmljenih resursa, te na radu, znanju i vještinama članova obitelji.

Pročitajte više

Pravni oblici poljoprivrednog gospodarstva

Postoje različite mogućnosti poslovanja poljoprivrednog gospodarstva sa organizacijskog stajališta. Kada govorimo o osnivanju poljoprivrednog gospodarstva važno je naglasiti kako ono može biti registrirano i u ostalim pravnim oblicima, a to znači da možete registrirati i obrt za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, trgovačko društvo ili zadruga. 

Pročitajte više